ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Η Στοματική Υγεία και η καλή Στοματική Υγιεινή συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

implant 2

Γέφυρες πάνω σε εμφυτεύματα.

  • Δεν τροχίζονται άλλα φυσικά δόντια στην περιοχή.
  • Τοποθετούνται μέσα στο κόκκαλο στη θέση που λείπουν τα δόντια που χάσατε.
  • Διαφυλάσσεται το κόκκαλο των γνάθων και δεν απορροφάται. (διατήρηση αναλλοίωτων των διαστάσεων της φατνιακής ακρολοφίας).
  • Σε βάθος χρόνου οι επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις (προσθετικές αποκαταστάσεις πάνω σε εμφυτεύματα) παραμένουν αισθητικά και λειτουργικά ικανοποιητικές.
  • Με σωστή στοματική υγιεινή και συντήρηση μπορούν να διατηρηθούν χωρίς προβλήματα για πάρα πολλά χρόνια.

Αντίθετα στην περίπτωση που έχουμε γέφυρες οδοντικά στηριζόμενες ο κίνδυνος να αναπτυχθεί τερηδόνα ή να χρειαστεί απονεύρωση κ.α., σε κάποιο από τα στηρίγματα της γέφυρας είναι αυξημένος.

 

Χειρουργική διαδικασία.

Η χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. (Άτομα με ειδικές ανάγκες αντιμετωπίζονται σε ιδιωτική κλινική με γενική αναισθησία). Συγκεκριμένα, εντοπίζεται οι θέσεις που θα τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα, γίνεται τομή στα ούλα και  απομακρύνονται από το κόκκαλο, ανοίγεται φρεάτιο στις διαστάσεις των εμφυτευμάτων και κοχλιώνονται στο κόκκαλο της γνάθου, τοποθετείται βίδα επούλωσης,συρράπτονται τα ούλα και παραμένει 3-6 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωσή τους με το κόκκαλο. Κατά την διάρκεια αυτών των 3-6 μηνών τοποθετείται πάνω από τα εμφυτεύματα προσωρινή προσθετική αποκατάσταση ιδιαίτερα αν είναι στην αισθητική ζώνη. (Εκτιμώμενος χρόνος χειρουργείου περίπου 3/4 ώρας).
3-6 μήνες μετά την εμφύτευση ακολουθεί ένα δεύτερο χειρουργικό στάδιο κατά το οποίο αποκαλύπτονται στο στοματικό περιβάλλον. Στη φάση αυτή τοποθετείται πάνω από κάθε εμφύτευμα μια μικρή βίδα για να εφαρμοστεί αργότερα η τελική προσθετική αποκατάσταση.(Εκτιμώμενος χρόνος χειρουργείου περίπου 1/4  ώρας).
Η τοποθέτηση της προσθετικής πάνω στο εμφύτευμα γίνεται περίπου 4 εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του, αφού τα ούλα γύρω του έχουν επουλωθεί.
Άμεση η αισθητική και λειτουργική της περιοχής αποκαθίσταται.
Με άριστη στοματική υγιεινή το εμφύτευμα και η λειτουργία της περιοχής θα διατηρηθούν αναλλοίωτα για πάρα πολλά χρόνια.